De vereniging

Ruitersport Vereniging "De Scheldestad" is geen commerciƫle manege, maar een dynamische vereniging met statuten en een huishoudelijk reglement. De manege is opgericht in september 1971. Dat wij een vereniging zijn, betekent, dat behalve het lesgeven en de verzorging van de paarden, al het werk door vrijwilligers wordt gedaan.

Om mee te genieten van onze paarden en de faciliteiten moet je lid zijn of worden van de vereniging. We hebben zowel recreatief- als landelijk-rijdende leden en leden die alleen gebruik maken van onze accommodatie. Het bestuur wordt tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering door de leden gekozen. Naast het bestuur zijn er verschillende commissies die zich bezig houden met het organiseren van allerlei activiteiten. Ons verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.

De voorzieningen

  • 2 schuren voor stallen en opslag
  • Buitenbak (25x50)
  • Buitenbak (25x65) eb- en vloed
  • Binnenbak (26x52) eb- en vloed
  • Paddocks
  • Wasplaats (buiten)
  • Kantine "De Ruif"

Stalling

Naast de paarden en pony's van de manege zijn er ook enkele boxen beschikbaar voor pensionklanten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via secretariaat@scheldestad.nl

Veiligheidscertificaat

Sinds 1 januari 2008 is een veiligheidscertificaat voor maneges die zijn aangesloten bij de KNHS verplicht. Je hebt dan de garantie dat de accommodatie voldoet aan een aantal eisen. Bijvoorbeeld, gediplomeerde instructeurs, aanwezigheid van een BHV-er, harnachement onderhoud, verplichting van een veiligheidshelm en ongevallenregistratie. Ook voldoet de accommodatie aan de nodige bouwtechnische eisen om de veiligheid te waarborgen.

Evenementen

Er zijn regelmatig leuke activiteiten op de manege, zoals: buitenritten, bonte avond, spelletjesdag, oefenparcours, FNRS wedstrijden, clubwedstrijden dressuur of springen en het kerstspringconcours op tweede kerstdag.

Daarnaast zijn er ook landelijke wedstrijden. Steketee Mode's Gouden Ruif is een dressuurcompetitie over 3 wedstrijden in het indoorseizoen. In de zomer organiseren we 2 dagen springen en dressuur voor paarden en pony's tijdens het Scheldestad Concours.

Lid worden

Je wordt lid van de vereniging door een inschrijfformulier in te vullen. Je kunt dit op de manege afhalen of downloaden. Daarop staan ook de contributies en je kunt ook aangeven hoe je wilt betalen. Lever het in bij de manege, of stuur het digitaal ingevuld naar secretariaat@scheldestad.nl

Je krijgt een telefoontje van diegene die de lessen indeelt als je je als lid hebt opgegeven. Is er iets gewijzigd in je gegevens, vul dan het wijzigingsformulier in. Ook dat is verkrijgbaar op de manege.

Locatie

De manege is eenvoudig te bereiken uit alle richtingen. Vanuit de richting Middelburg is het het eenvoudigst eerst richting Koudekerke te rijden, om vervolgens in Koudekerke de afslag Vlissingen te nemen, via de Vlissingsestraat (zie het kaartje verderop). Meteen na het binnenkomen van de bebouwde kom van Vlissingen ligt de manege dan aan uw linkerkant. Vanuit de richting Goes volgt U simpelweg de A58 en de Sloeweg de stad in (rechtdoor blijven rijden). Bij de 1e stoplichtinstallatie na de Sloebrug, gaat u rechtsaf. Juist voor het verlaten van de bebouwde kom ziet u de manege aan uw rechterhand.