Artikel uit De Vlissingse Bode

Geplaatst op 25-05-2016 16:40 door Marleen

Nieuwe buitenbak voor 45-jarige Scheldestad DOOR BRITTA JANSSEN OP 24 MEI 2016 VLISSINGEN – Ruitersport Vereniging (RSV) De Scheldestad heeft een nieuwe buitenbak. Dat was voor de actieve vereniging aan de Gerbrandystraat in Vlissingen reden om zaterdag direct maar het 45-jarig jubileum te vieren met een feestje, wedstrijden en demonstraties. Komende zaterdag is er een familiedag voor alle leden.

Omdat er een jaar of vijf sprake van was dat de manege zou gaan verhuizen, stonden vernieuwingen ook stil. “Een nieuwe buitenbak was nu voor ons een must, voor de wedstrijden in alle categorieën”, vertelt verenigingsvoorzitter Jacqueline Schep (foto, staand links). “Onze oude bak was 20 bij 50 meter en de nieuwe buitenbak is 25 bij 65 meter. Deze heeft een eb en vloed bodem en die maakt het mogelijk om het teveel aan water af te laten vloeien, en bij droogte water toe te voegen. Hierdoor is de bak te allen tijde te gebruiken voor alle categorieën dressuurwedstrijden,’ vertelt Erwin Verstraate (foto, staand rechts). Hij is tien jaar voorzitter geweest van De Scheldestad en verricht er nog steeds veel hand- en spandiensten net zoals ongeveer veertig andere vrijwilligers. De manege telt circa driehonderd leden onder wie veel jeugdleden.

Toplocatie
Verstraate: “Toen de verhuizing van de baan was heeft de gemeente ons goed geholpen met alles. De grond en de vergunningen voor de nieuwe buitenbak waren snel geregeld. We zitten hier op een toplocatie, vooral voor de jeugd. Onze vereniging is ook laagdrempelig. Voor vier tientjes in de maand kunnen kinderen van een jaar of zes al staplessen volgen en draven.” Wie het eens wil proberen kan terecht voor een gratis proefles.
Vijfenveertig jaar geleden is De Scheldestad begonnen bij de sauna in het Nollebos. Na enkele jaren verhuisden de ruiters naar de huidige locatie aan de Gerbrandystraat. “Meer dan een buitenbak en een kantine was er toen nog niet”, vertelt Jacqueline Schep die al drieëndertig jaar lid is van de vereniging.



Plaats een reactie